Peste 40 de aradeni si-au recuperat diferenta dintre taxa de poluare si cea de prima inmatriculare

Data publicarii: 18-07-2008 | Auto

Peste 40 de persoane din judetul Arad si-au recuperat diferenta dintre taxa de poluare actuala si fosta taxa de prima inmatriculare, valoarea sumelor restituite de Directia Generala a Finatelor Publice (DGFP) depasind 100.000 lei.

Conform datelor centralizate la nivelul DGFP Arad, pana in prezent au fost depuse 185 dosare pentru restituire. "Incepand cu data de 1 iulie a intrat in vigoare taxa pe poluare, actul normativ care reglementeaza aceasta taxa oferind posibilitatea contribuabililor sa solicite restituirea diferentei dintre taxa pe poluare actuala si fosta taxa de prima inmatriculare. Din totalul numarului de dosare depuse au fost solutionate 42, iar sumele efectiv restituite se ridica la 103.041 lei", se arata intr-un comunicat al DGFP Arad.

De asemenea, in comunicat se mai mentioneaza ca, pe parcursul anului 2007, incasarile la bugetul general consolidat au fost de 1.391,14 milioane lei din care taxa de prima inmatriculare a reprezentat 17,34 milioane lei, respectiv 1,24 la suta. Totodata, in primele sase luni ale anului 2008, bugetul general consolidat a inregistrat incasari de 799,33 milioane lei, din care 9,22 milioane lei reprezinta taxa de prima inmatriculare, respectiv 1,15 la suta.

Un barbat din Arad a primit, in data de 4 iulie, de la Directia Generala a Finatelor Publice, diferenta de bani dintre taxa pe poluare si taxa speciala de prima inmatriculare, in valoare de 2.472 lei, fiind prima plata de acest fel din judetul Arad.

Ministerul de Finante a publicat, la sfarsitul lunii iunie, normele privind taxa de poluare auto, in care au fost incluse modul de calcul al acesteia si modul de restituire a sumelor platite in plus fata de taxa stabilita prin Codul Fiscal, banii urmand sa fie folositi pentru proiecte de mediu. Contribuabilul poate cere restituirea diferentei intre suma care trebuia achitata intre 1 ianuarie 2007 si 30 iunie 2008 - cu titlu de taxa speciala pentru autoturisme si autovehicule - si cuantumul rezultat din aplicarea prevederilor actuale privind taxa pe poluare pentru autovehicule. Banii vor fi returnati integral, daca solicitantul nu are datorii fiscale, in 45 de zile de la data depunerii documentatiei. Aceasta va include chitanta care atesta achitarea sumei si copii dupa cartea de identitate a vehiculului si dupa certificatul de inmatriculare, cu prezentarea lor in original.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: