Piraeus Bank Romania plateste 32 milioane euro pentru a prelua controlul Capital Partners

Data publicarii: 20-07-2008 | Finante-Banci

Piraeus Bank Romania a incheiat pe 17 iulie un acord de preluare a 51% dintre actiunile companiei cipriote Finnagan Holdings Limited, care detine firma romaneasca Capital Partners SRL, pentru suma de 32 milioane euro, a anuntat grupul Piraeus, intr-un comunicat.

Capital Partners SRL, banca de investitii care intermediaza fuziuni si achizitii, ofera si servicii legate de finantarea initiativelor de afaceri, inclusiv a proiectelor imobiliare, de brokeraj imobiliar si de structura a capitalului corporatiilor, si va oferi, in plus, potrivit acestui acord, servicii legate de plasamente de valori mobiliare, private sau publice.

Tranzactia este estimata sa se incheie in urmatoarele luni, dupa realizarea tuturor notificarilor necesare si dupa primirea aprobarilor din partea autoritatilor de supraveghere.

In prezent, Capital Partners este detinuta si administata de patru fosti bancheri romani: Doru Lionachescu, Andrei Diaconescu, Victor Capitanu si Vlad Busila.

Firma a fost implicata, in ultimii ani, in mai multe tranzactii importante de fuziuni si achizitii, intre care preluarea Mindbank de catre ATEbank din Grecia si implicarea administratorului britanic de fonduri de investitii Charlemagne Capital in proiectul rezidential Asmita Gardens.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: