Institutul de Finante Internationale a elaborat un cod de bune practici bancare

Data publicarii: 23-07-2008 | Finante-Banci

Bancile se unesc pentru a lupta impotriva crizei financiare. Institutul de Finante Internationale a realizat un cod de bune practici in domeniu. Documentul porneste de la ideea ca problemele nu se vor termina prea curand si ca adancirea crizei poate fi evitata numai daca bancile sunt mai atente la riscurile pe care si le asuma.

A venit momentul ca bancile sa ia atitudine. Institutul de Finante Internationale, organizatie din care fac parte aproximativ 380 de banci din 70 de tari, este ingrijorat de transformarea crizei subprime din Statele Unite intr-o problema serioasa la nivel global.

Ei au elaborat un raport de bune practici a carui aplicare ar putea ajuta la imbunatatirea situatiei. Documentul cere bancilor sa aplice standarde mai inalte atunci cand isi aleg clientii. De aceea, se recomanda ca directorii generali sa fie direct responsabili de evaluarea riscurilor. Raportul atrage atentia si asupra rolului important pe care il au bancile centrale in stabilizarea financiara.

Reprezentantii Institutului au anuntat crearea unui Grup de Monitorizare a Pietei a carui misiune este sa identifice problemele sistemului financial global. Inainte de prezentarea noului Cod de Bune Practici, presedintele Institutului de Finante Internationale, Josef Ackermann a recunoscut ca o parte din vina pentru criza financiara globala o au bancile.

Dar, adauga el, tot aceste institutii sunt cele care pot avea o contributie decisiva la rezolvarea problemei.

The Money Channel

Ultimele stiri pe BankNews.ro: