Orban: Societatea Feroviara de Turism are datorii de 70 de miliarde de lei vechi

Data publicarii: 24-07-2008 | Economie

Societatea Feroviara de Turism (SFT) are datorii de 70 de miliarde de lei vechi stranse dinaintea mandatului meu, a declarat ministrul transporturilor, Ludovic Orban.

"Berceanu nu are probe pentru toate afirmatiile pe care le face, sunt declaratii politice. Mai mult, tot Berceanu a afirmat ca SFT-ul este o societate curata si de fapt este o aberatie, este societatea cu cele mai mari probleme. Societatea are datorii de 70 de miliarde de lei vechi", a declarat ministrul transporturilor Ludovic Orban, in replica la afirmatiile lui Radu Berceanu.

Democrat-liberalul Radu Berceanu a sustinut marti ca CFR a inceput sa deruleze, in mandatul lui Ludovic Orban, afaceri imobiliare cu o serie de terenuri aflate in proprietate si a acuzat ca ministerul condus de liberal este gestionat de fapt de doi consilieri.

La randul sau, Ludovic Orban a spus ca terenurile au fost scoase la vanzare legal, la pretul de 1.400 euro/metrul patrat prin Bursa de Marfuri, iar aceasta a fost solutia gasita pentru stingerea datoriilor. In concluzie, Orban a mai spus ca, in Ministerul Transporturilor, nu decid consilierii cine ia contractele, pentru ca acestia au sarcinile lor bine stabilite.

Fostul ministru al transporturilor a declarat ca "CFR, sub conducerea lui Orban, s-a apucat de imobiliare peste tot", si a explicat ca societatea mentionata detine o serie de terenuri in jurul garilor din orase, despre care "brusc s-a constatat ca nu mai sunt folositoare", si, "de ce nu, facute cadou apropiatilor".

Un exemplu oferit de Berceanu a fost terenul depozitului de materiale aflat in apropierea Garii Centrale din Timisoara "care a fost vandut subevaluat". De asemenea, Berceanu a sustinut ca in Arad urmeaza sa fie vanduti peste 8000 de metri patrati, in Cluj - un camin de nefamilisti si 7 terenuri parcelate, in Iasi - un complex de agrement al CFR realizat pe vremea "vestitului cluplu Nicolaiciuc-Mitrea" sau un teren de 10 hectare - pepiniera CFR din Sinaia.

Berceanu a aratat ca cel mai interesant exemplu este "un alt Astoria". "Ii zice oarecum la fel - Astoria de la Snagov, o super baza pe malul lacului, realizata pe vremea lui Mitrea cu Nicolaiciuc", a precizat democrat-liberalul.

"Am aflat si cine conduce ministerul (n.r. - al Transporturilor)", a criticat Radu Berceanu. Potrivit democrat-liberalului, institutia ar fi gestionata de doi consilieri ai liberalului Orban - Madalina Hristu, sefa cabinetului ministerial, "alaturi de cunoscutul Misu Popescu". Berceanu a acuzat-o pe Madalina Hristu ca "decide cine ia contractele". "Misu  (n.r. - Popescu) si-a luat o proprietate la Miami, un avion Cesna (...) printre altele l-a pus pe fratele sau Cristi Popescu  in Consiliul de Administratie la Aeroportul Otopeni", a mai acuzat Berceanu.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: