Paul Pacuraru: Pensiile se vor majora in avans cu 19,9%

Data publicarii: 24-07-2008 | Politica

"Vom face o majorare in avans a pensiilor. Avem o lege 250 care spune ca incepand cu 1 ianuarie 2009, valoarea punctului de pensie va creste la 45 la suta din salariul mediu brut al anului 2008", a declarat ministrul Muncii Paul Pacuraru. Potrivit acestuia "punctul de pensie care acum este 581,3 de ron va creste cu 19,9 la suta, adica un pensionar cu 5 milioane va avea inca un milion in plus, iar daca are 10 milioane - va avea doua milioane in plus", a explicat ministrul Muncii.

Paul Pacuraru este convins de faptul ca Guvernul va aplica legea mai devreme. "Din luna noiembrie vor fi primite aceste pensii. Din ianuarie vom avea un alt salariu mediu brut, deci un alt punct de referinta pentru punctul de pensie", a precizat Paul Pacuraru. In opinia ministrului Muncii, din ianuarie "pensia va creste din nou cu aproximativ 5-6 la suta".

Ministrul Pacuraru a tinut sa precizeze si provenienta banilor care vor alimenta aceasta cresetere a pensiilor. "Banii pentru pensii nu vin din subventii ci din resursele bugetului de asigurari", a spus Paul Pacuraru.

In privinta pensiilor mici de 3 - 4 milioane, acestea "corespund celor care nu au avut o activitate continua sau care nu au avut o calificare. Pensiile mici raman la urmasi, la invaliditate sau la munca necalificata" a mai spus ministru Muncii, Paul Pacuraru.

Antena3

Ultimele stiri pe BankNews.ro: