Fostii sefi ai Bursei Romane de Marfuri, in instanta pentru un prejudiciu de un miliard de lei vechi

Data publicarii: 25-07-2008 | Bursa

Actuala conducere a Bursei Romane de Marfuri (BRM) i-a dat in judecata pe fostul presedinte-director general al BRM, Mircea Filipoiu, si pe fostul director economic Cornelia Sava, cei doi fiind acuzati ca ar fi prejudiciat BRM cu 109.863 lei.

In ceea ce-l priveste pe Filipoiu, Bursa Romana de Marfuri sustine in actiunea depusa in instanta ca, in urma unui Raport de audit efectuat de Group Expert Consulting SRL si prezentat actualei conduceri, a rezultat ca, in perioada 2004 - 2007, in vederea efectuarii unor deplasari sau pentru alte scopuri, acesta a solicitat si incasat de la BRM "mai multe sume de bani, fie cu titlu de avans, fie prin alimentarea cardului, sume pentru care nu a prezentat documente justificative".

Suma totala solicitata de Bursa Romana de Marfuri de la Mircea Filipoiu este de 74.666 lei la care, daca instanta va admite actiunea, ar urma sa se adauge dobanda legala.

"Avand in vedere situatia creata, in scopul solutionarii pe cale amiabila a diferendului, Bursa Romana de Marfuri l-a notificat pe parat (Filipoiu n.r.) cu privire la calitatea acestuia de debitor invitandu-l sa isi achite obligatiile pecuniare fata de societate, demers in urma caruia acesta a achitat, in luna martie 2008, suma de 10.000 lei", mai arata Bursa Romana de Marfuri in actiunea depusa la Tribunalul Bucuresti.

De la fostul director economic Cornelia Sava, actuala conducere a Bursei Romane de Marfuri vrea sa recupereze suma de 35.497 lei, cu tot cu dobanda legala calculata de la data insusirii sumelor de bani si pana la achitarea efectiva a acestora.

"Din cuprinsul raportului de audit efectuat de societatea Group Expert Consulting SRL si prezentat Bursei Romane de Marfuri a reiesit ca in perioada 2006 - 2007 parata (Sava n.r.) a prejudiciat societatea prin faptul ca, in calitate de persoana raspunzatoare cu privire la acordarea drepturilor salariale angajatilor BRM, abuzand de puterea decizionala, si-a creat avantaje materiale necuvenite, respectiv a dispus in favoarea sa si a incasat efectiv sume de bani cu titlu de drepturi salariale, fie prin ridicarea unor sume de bani din casierie fara document justificativ fie prin sume acordate ilegal siesi si incasate. Aceste sume erau mai mari decat drepturile salariale cuvenite. De asemenea, parata a incasat cu titlu de avans suma de 1354,17 lei, suma pe care nu a justificat-o ulterior. Suma totala cu care in prezent aceasta figureaza in evidentele contabile ale Bursei Romane de Marfuri este de 35.497 lei", se arata in actiunea depusa de la Tribunalul Bucuresti impotriva Corneliei Sava.

Contactat de NewsIn, actualul presedinte-director general al Bursei Romane de Marfuri, Radu Popa nu a dorit sa comenteze situatia, sustinand ca lasa justitia sa-si spuna cuvantul.

In actiunea introdusa de Bursa impotriva lui Mircea Filipoiu, Tribunalul Bucuresti urmeaza sa se pronunte pe 9 septembrie, iar in cea impotriva Corneliei Sava pe 10 septembrie.

Mircea Filipoiu a activat in cadrul Bursei Romane de Marfuri din 1995, mandatul sau de presedinte incheindu-se in noiembrie 2007.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: