CNVM nu va percepe comisioane de tranzactionare a titlurilor de stat in acest an

Data publicarii: 29-07-2008 | Bursa

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) nu va percepe, in acest an, comisioane pentru tranzactionarea titlurilor de stat la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), a declarat luni presedintele institutiei, Gabriele Anghelache, la o conferinta prilejuita de listarea titlurilor de stat la BVB.

Anghelache a spus ca arbitrul pietei de capital vrea ca aceasta masura sa aiba un impact asupra reducerii costurilor suportate de catre investitori.

De asemenea, directorul Depozitarului Central, Adriana Tanasoiu, a spus ca institutia va percepe un comision de 0,001% din valoarea tranzactiei - dar nu mai mult de 70 lei - pentru decontarea tranzactiilor cu titluri de stat.

Vineri, Bursa de Valori Bucuresti (BVB) anuntase va percepe un comision de 0,0009% din valoarea tranzactiei.

Depozitarul central nu va percepe niciun comision pentru admiterea si mentinerea titlurilor si nici pentru transferul catre piata administrata de BVB.

Incepand de luni, 4 august, titluri de stat din 26 de emisiuni cu maturitate mai mare de un an, in valoare de 8 miliarde lei, vor putea fi tranzactionate la Bursa de Valori Bucuresti (BVB).

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: