Pilonul III: Administratorii de fonduri vor in continuare un prag de deductibilitate de 1.000 euro

Data publicarii: 29-07-2008 | Finante-Banci

Anuntul de luni al ministrului economiei si finantelor cu privire la posibila majorare a nivelului de deductibilitate fiscala la 400 de euro, de la 200 euro in prezent, reprezinta un pas inainte, insa nu suficient de mare pentru a avea impactul asteptat in piata, spun administratorii.

Luni, ministrul economiei si finantelor, Varujan Vosganian, a declarat ca nivelul de deductibilitate pentru contributiile la pensii facultative (pilonul III) ar putea urca la cel putin 400 de euro de la inceputul anului viitor sau chiar de la 1 octombrie 2008, de la 200 euro in prezent.

"Ne luptam pentru a impinge pragul de deductibilitate la 1.000 euro anual. Aceasta ar fi tinta noastra", a spus presedintele Allianz-Tiriac Pensii Private, Crinu Andanut.

El a explicat ca masura anuntata de ministrul finantelor este una buna, insa pragul de 400 de euro ramane redus, in continuare.

"Aceasta deductibilitate stimuleaza componenta de economisire a populatiei care, pe termen lung, are un efect pozitiv asupra intregii economii", a mai spus Andanut.

"Orice majorare a acestui prag este binevenita", a spus directorul executiv al Aviva Fond de Pensii, Eugen Voicu, care considera, de asemenea, ca noul prag anuntat de ministrul Vosganian ramane, in continuare, mic.

Voicu are, insa, asteptari ceva mai modeste, sustinand ca un prag de deductibilitate de 1.000 de euro ar fi prea mare pentru a putea fi acceptat in prezent in Romania. 

"Noi speram la 500 de euro, dar si 400 de euro ar putea contribui la stimularea acestei piete", a adaugat Voicu.

"Piata pensiilor facultative este destul de mica in prezent, iar aceasta masura ar putea contribui la dezvoltarea ei", a spus directorul Generali Pensii, Ioan Vreme, care anuntase la sfarsitul lunii mai ca societatea pe care o conduce va intra pe piata pensiilor facultative cu un fond cu un grad mediu de risc.

Arbitrul pensiilor private vrea prag de 1.000 euro

Arbitrul pensiilor private a solicitat Ministerului Economiei si Finantelor, in urma cu aproximativ o luna, cresterea pragului de deductibilitate fiscala in sistemul pensiilor private facultative (pilon III) la 1.000 de euro, a declarat vicepresedintele CSSPP, Ion Giurescu.

"Trebuie sa facem niste analize impreuna cu Ministerul de Finante pentru ca pragul de deductibilitate sa ajunga la 1.000 euro", a mai spus Giurescu, care a adaugat ca o astfel de miscare ar presupune si schimbarea Codului Fiscal.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: