Sute de romani au fost pacaliti prin SMS cu diverse premii si promotii false

Data publicarii: 29-07-2008 | Diverse

Inventivitatea unora dintre romani cand vine vorba de castiguri murdare nu cunoaste margini. O metoda folosita din ce in ce mai des este pacalirea clientilor operatorilor de telefonie mobila. Acestia sunt anuntati prin SMS ca au castigat premii frumoase in bani.

Pentru a intra in posesia banilor, asa-zisii "norocosi" trebuie insa sa cumpere cartele preplatite si sa trimita codul de reincarcare catre un alt numar de telefon. Castigatorul se transforma astfel in pagubit.

Schema este simpla. Clientul primeste un SMS prin care este anuntat ca a castigat o suma frumoasa de bani. Imediat, acesta este contactat de un operator care il anunta ca, pentru a intra in posesia banilor, trebuie sa cumpere mai multe cartele preplatie si sa-i trasmita codurile de reincarcare. Dupa acest pas, norocosul afla ca a fost pacalit, pentru ca nu va primi niciun premiu si va ramane si cu banii dati pe cartelele de reincarcare.

Purtatorul de cuvant al Politiei Capitale,Christian Ciocan, a declarat ca "Exista acele mesaje sub forma de SMS prin care li se aduce la cunostinta oamenilor ca pot intra in posesia unor premii daca platesc o anumita suma de bani sau daca cumpara anumite produse. Sunt infractiuni de inselaciune si noi avem mai multe cazuri in instrumentare, au fost sesizari si in anul precedent si de la inceputul acestui an."

Oamenii sunt sfatuiti sa nu raspunda unor astfel de provocari, sa consulte ofertele operatorilor de telefonie si sa anunte politia atunci cind primesc astfel de SMS-uri.

Realitatea TV

Ultimele stiri pe BankNews.ro: