Cifra de afaceri a societatilor cooperative de consum va depasi anul acesta 700 milioane lei

Data publicarii: 31-07-2008 | Afaceri

Cifra de afaceri a societatilor cooperative de consum din Romania va depasi in acest an suma de 700 milioane lei, in crestere cu peste 9% fata de anul trecut, cand acestea au inregistrat afaceri de 642 milioane lei, a declarat presedintele Centrocoop, Ioan Crisan.

"Dupa 1989, sistemul cooperatiei de consum din Romania a cunoscut un declin abrupt, cauzat de schimbarile drastice impuse de conditiile economiei de piata, dar si de schimbarile politice, insa, de o buna perioada de timp, sistemul a cunoscut o redresare constanta. Astfel, de la an la an, cifra de afaceri a intreprinderilor cooperative creste continuu", a precizat reprezentantul Uniunii Nationale a Cooperatiei de Consum din Romania - Centrocoop.

Potrivit acestuia, cea mai mare parte din cele 940 de societati cooperative din Romania activeaza in domenii precum distributia de produse si a comertului cu amanuntul, dar si in sectoare ca productia alimentara sau industria usoara.

Marea majoritate a cooperativelor se inscriu in profilul intreprinderilor mici si mijlocii sau al micro intreprinderilor, din punct de vedere al numarului de salariati, al cifrei de afaceri si al caracterului integral privat al capitalului, a spus Ioan Crisan.

Conform reprezentantilor Centrocoop, societatile cooperative de consum sunt asociatii de persoane fizice sau juridice care desfasoara in comun activitati de aprovizionare a membrilor cooperatori si a tertilor cu produse pe care le cumpara sau le produc si activitati de prestari de servicii catre membrii lor cooperatori si catre terti.

Uniunea Nationala a Cooperatiei de Consum din Romania este membra   a Aliantei Internationale Cooperatiste si are acces la experienta intregului sistem international al cooperatiei de consum, ce numara 227 organizatii nationale din 87 de state si 800 milioane membri.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: