Aproape 4.000 de laptopuri sunt pierdute saptamanal in marile aeroporturi din Europa

Data publicarii: 31-07-2008 | Diverse

Cateva sute de mii dintre cele 63 de milioane de laptopuri achizitionate de companii anul acesta vor fi pierdute sau lasate nesupravegheate in aeroporturi, iar 57% dintre acestea nu vor fi revendicate, se estimeaza intr-un studiu realizat de compania Ponemon Institute pentru Dell.

Conform studiului realizat de institutul Ponemon sunt pierdute saptamanal peste 3.300 de laptopuri in cele mai mari opt aeroporturi din zona EMEA (Europa, Orientul Mijlociu si Africa), iar 57% dintre cele care ajung la departamentul de obiecte pierdute nu sunt reclamate. Unul dintre cei mai importanti factori care contribuie la aceasta situatie este faptul ca marea majoritate a acestor dispozitive nu dispun de eticheta externa de identificare.

In clasamentul aeroporturilor europene cu cele mai multe laptopuri pierdute sau furate saptamanal se afla London Heathrow - 900,  Amsterdam - 750 si Paris, Charles de Gaulle - 733.  In plus, potrivit estimarilor institutului Ponemon, 12.000 de laptopuri sunt pierdute sau furate saptamanal pe aeroporturile din SUA.

Aproape 50% dintre profesionistii intervievati care lucreaza in mediul IT mobil au declarat ca pastreaza in laptopuri informatii confidentiale, iar peste jumatate dintre acestia nu iau niciun fel de masuri pentru a proteja informatiile in cazul pierderii sau furtului. "Este surprinzator faptul ca, anual, peste 175.000 de laptopuri sunt pierdute in marile aeroporturi din Europa, multe dintre acestea continand informatii confidentiale, pentru care companiile sunt responsabile. Totodata, departamentele IT trebuie sa reevalueze masurile pe care le iau pentru protectia profesionistilor din mediul mobil, pentru protectia laptopurilor si a datelor stocate pe dispozitivele mobile", a declarat presedintele si fondatorul institutului Ponemon, Larry Ponemon.

Pentru multe organizatii, pierderea informatiilor valoroase din sisteme reprezinta un motiv si mai mare de ingrijorare, sustin reprezentantii Ponemon. Studiul releva, de asemenea, ca in zona EMEA 42% dintre profesionistii din mediul mobil nu au realizat copii de siguranta ale datelor stocate pe laptop, iar 55% dintre acestia nu au luat masuri de siguranta in eventualitatea pierderii sau furtului. De asemenea, laptopurile pot contine informatii despre clienti si consumatori, informatii confidentiale de afaceri si informatii care constituie proprietate intelectuala precum coduri de programare si prototipuri ale produselor.

Compania Dell este unul dintre cei mai importanti furnizori globali de sisteme si servicii si se situeaza pe pozitia 34 in topul Fortune 500. Informatiile privind pierderea si recuperarea de laptopuri sunt disponibile pentru opt aeroporturi internationale din zona EMEA: London Heathrow, Amsterdam, Paris CDG, London Gatwick, Frankfurt, Munich, Dubai si Madrid.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: