Actionarii Yahoo au dat un vot de incredere conducerii companiei in cadrul adunarii generale

Data publicarii: 03-08-2008 | International

Consiliul de directori al Yahoo Inc a beneficiat de un sprijin puternic din partea actionarilor in cadrul adunarii generale anuale de vineri, directorul executiv propus de companie pentru realegere, Jerry Yang, primind 85% dintre voturi in favoare, relateaza Reuters.

Actionari ce reprezinta aproape 76% din totalul de 1,38 miliarde de actiuni detinute de investitori au oferit voturi favorabile tuturor celor noua directori actuali, ceea ce reflecta sprijinul fata de decizia din acest an, de a respinge o oferta de preluare din partea Microsoft Corp.

Trei dintre membrii comitetului executiv al Yahoo - presedintele Roy Bostock, Ron Burkle si Arthur Kern - au primit fiecare circa 80% din voturi in favoarea realegerii, restul voturilor fiind impotriva.

Activisti din randul actionariatului si consilieri indirecti, ale caror recomandari influentau investitorii institutionali, au sfatuit investitorii sa voteze impotriva realegerii celor trei, ca forma de protest la salariile excesive platite conducerii.

Bostock, Burkle si Kern au fost tinta criticilor din partea conducerii corporative in ultimii ani, pentru rolul avut in oferirea de pachete mari de actiuni fostului presedinte si director executiv Terry Semel, care a demisionat in urma protestelor legate de scaderea performantei Yahoo, cu ocazia adunarii generale din anul precedent.

NewsIn