Dell si Apple au cele mai 'verzi' computere din 2008

Data publicarii: 11-08-2008 | IT&C

Cinci laptopuri si cinci sisteme desktop au fost desemnate drept cele mai "verzi" pentru anul in curs de catre site-ul MetaEfficient, un site dedicat eficientei energetice.

Topul a fost realizat pe baza datelor privind eficienta energetica si reducerea folosirii materialelor periculoase, dar si privind reciclarea si ambalajul. Principalele trei certificari folosite pentru realizarea topului au fost eticheta EPEAT a Consiliului Electronicelor Verzi, certificarea Energy Star a Agentiei pentru Protectia Mediului din Statele Unite (EPA) si directiva RoHS a Uniunii Europene.

Astfel, MetaEfficient a stabilit ca cele mai "verzi" desktopuri din 2008 sunt: Studio Hybrid PC de la Dell, ThinkCentre M57de la Lenovo, Mac Mini de la Apple, Desktop Mini de la Zonbu si CherryPal PC. In acelasi timp, cele mai eficiente laptop-uri "prietene cu mediul" sunt Thinkpad X300 de la Lenovo, Eee PC de la Asus, Portege R500-S5007V de la Toshiba, MacBook Air de la Apple si Tablet Computer de la HP.

In topul celor mai eficiente computere, doar Apple si Lenovo au fost singurele companii care detin atat desktopuri cat si laptopuri "verzi". Lenovo s-a remarcat astfel prin desktop-ul ThinkCentre M57 si laptop-ul Thinkpad X300, iar Apple a ocupat un loc in top prin desktop-ul Mac Mini si laptop-ul MacBook Air.

Greener Computing via Capital