Atentie la companiile fantoma de pe piata de munca!

Data publicarii: 15-08-2008 | Finante-Banci

Asociatia Romana a Brokerilor de Credite (A.R.B.C) avertizeaza consumatorii asupra factorilor de risc la care se pot expune atunci cand aplica pentru un loc de munca.
 
Decizia de a adopta o pozitie oficiala in acest sens vine in urma incidentului care a avut loc saptamana trecuta in Brasov, in care mai multe persoane au fost victimele unei fraude. Sub pretextul de a le oferi un post atractiv, un fals angajator ce sustinea ca este reprezentantul oficial al unei companii de brokeraj, a solicitat aplicantilor o serie de date personale, documente in original si taxe fara acoperire reala.
 
Membrii ARBC incurajeaza publicul sa acorde o importanta deosebita tuturor aspectelor legate de anunturile de recrutare lansate de orice tip de companie:

  • Nu oferiti acte in original si informatii cu caracter personal inainte de a va asigura de legitimitatea potentialului angajator;
  • Nu dezvaluiti informatii confidentiale cu privire la conturile dumneavoastra bancare;
  • Inainte de a va prezenta la un interviu, informati-va corect asupra companiei angajatoare si a modului de recrutare a acesteia;
  • Nu va incredeti in propuneri nerealiste, atunci cand aplicati pentru un nou loc de munca.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: