Internet si telefonie mobila vs. radio si televiziune

Data publicarii: 15-08-2008 | Media

Internetul si telefonia mobila castiga din ce in ce mai mult teren in fata radioului si a televiziunii, potrivit unui studiu al Ofcom, agentia britanica pentru telecomunicatii.

Tendinta este evidenta mai ales in randul tinerilor. Timpul petrecut pe internet a crescut de 4 ori in ultimii 5 ani, iar accesul la internet este si el posibil pentru un numar din ce in ce mai mare de britanici.

Anul trecut, potrivit cifrelor Ofcom, fiecare britanic a petrecut in medie 24 de minute pe zi pe internet.

In ceea ce priveste convorbirile la telefoanele mobile, datele operatorilor arata ca in 2007, britanicii au vorbit 247 de miliarde de minute. Pe de alta parte, telefonul fix este din ce in ce mai putin folosit: 10% dintre britanici nu folosesc deloc telefonia fixa, iar 70% dintre cei care au si telefon fix, prefera telefoanele mobile.

Timpul petrecut in fata televizoarelor este in medie de 2 ore si 38 de minute pe zi, dar in cazul tinerilor, timpul este mult mai redus. Nici radioul nu mai este in preferintele oamenilor: fata de anul trecut, numarul ascultatorilor de radio a scazut cu 2%, iar in randul tinerilor chiar cu 8%.

Realitatea TV