Rogoff: Partea cea mai grea a crizei financiare globale abia acum va veni

Data publicarii: 19-08-2008 | International

Partea cea mai grea a crizei financiare globale abia acum va veni si va aduce cu ea disparitia inca unei mari banci americane, e de parere Kenneth Rogoff, fostul economist sef al Fondului Monetar International, in momentul actual profesor de economie la Harvard University.

"Statele Unite sunt inca in plin hatis. Cred ca turbulentele financiare sunt la jumatate. As merge chiar mai departe si as spune ca raul abia acum vine", a spus Rogoff in cadrul unei conferinte internationale. 

"Nu vom vedea doar banci de talie medie in faliment in urmatoarele luni, vom vedea chiar si una mare, de investitii sau generalista. Fannie Mae, Freddie Mac sau alte astfel de agentii ce garanteaza ipotecile nu vor mai exista in forma lor actuala peste cativa ani, in ciuda a ceea ce a spus Secretarul Trezoreriei SUA, Hank Paulson", potrivit lui Rogoff, citat de Financial Times.

Declaratiile fostului oficial al FMI vin dupa ce investitorii au renuntat in bloc la titlurile celor doua banci dupa aparitia zvonurilor conform carora acestea urmeaza sa primeasca fonduri din partea guvernului american, prin lansarea de actiuni preferentiale cu drepturi de convertibilitate si dividende preferentiale.

Rogoff a mai spus ca miliardele de dolari investite de fondurile suverane din Asia si Orientul Mijlociu pe piata occidentala nu vor avea ca rezultat un profit substantial pentru ca nu au luat in calcul conditiile generale prin care trece piata.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: