UE vrea sa sanctioneze supra-taxarea clientilor de catre operatorii de telefonie mobila

Data publicarii: 29-08-2008 | IT&C

Comisia Europeana ar putea propune proiecte legislative care sa sanctioneze supra-taxarea clientilor de catre operatorii de telefonie mobila, conform declaratiilor date de oficialii europeni, citati de Reuters.

Viviane Reding, comisarul european in domeniul telecomunicatiilor, este ingrijorata de taxarea la minut a apelurilor telefonice intre statele Uniunii Europene, care ar trebui taxate la secunda, a anuntat purtatorul de cuvant al acesteia.

Operatorii de telefonie considera ca ar trebui sa li se respecte dreptul fundamental de a-si stabili singuri preturile pe o piata unde exista competitie. Im Franta, Spania, Lituania si Portugalia, apelurile se taxeaza la secunda, insa legislatia nationala nu este aplicabila in cazul apelurilor in roaming, a mai declarat purtatorul de cuvant.

Uniunea Europeana a adoptat deja o lege ce limiteaza tarifele de roaming pentru mesageria vocala, ce trebuie reduse pe 30 august 2008 si 2009 inainte ca legea sa expire, in 2010. Reding va trebui sa prezinte propuneri legislative pentru prelungirea masurilor de limitare a tarifelor pana in 2013, urmand sa extinda restrictiile si asupra tarifelor de roaming a mesajelor scrise.

NewsIn