Lehman ar putea vinde o parte din actiuni pentru 6 miliarde de dolari

Data publicarii: 01-09-2008 | International

Banca americana de investitii Lehman Brothers ar putea vinde o parte din actiunile sale catre Korea Development Bank pentru sase miliarde de dolari, in incercarea de a acoperi pierderile provocate de criza creditelor, arata Sunday Telegraph.

Astfel, Korea Development Bank (KDB), controlata de stat, ar putea achizitiona pana la 25% din actiunile Lehman Brothers, conform Sunday Telegraph, citat de Reuters.

Banca americana de investitii trebuie sa stranga cat mai mult capital pentru a-si acoperi expunerea avuta pe piata creditelor si un analist al Morgan Stanley a estimat ca Lehman Brothers ar putea afisa aprecieri de active in valoare de 3,5 miliarde dolari, in al treilea trimestru.

Recentele probleme financiare cu care s-au confruntat bancile occidentale reprezinta pentru bancile coreene, precum KDB, oportunitati de achizitii care sprijina planurile acestora de a deveni jucatori de talie mondiala.

Sunday Telegraph a aratat ca, in eventualitatea unui esec al negocierilor cu banca coreeana, un acord ar putea fi semnat cu Citic Securities sau fonduri suverane din Orientul Mijlociu.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: