Dolarul s-a apreciat pana la cel mai ridicat nivel al ultimelor opt luni fata de principalele valute

Data publicarii: 02-09-2008 | International

Dolarul s-a apreciat marti in fata mai multor valute importante, pana la cel mai inalt nivel al ultimelor opt luni, pe fondul ieftinirii bruste a petrolului si a asteptarilor ca pagubele provocate de uraganul Gustav asupra instalatiilor petroliere sunt mai mici decat se estimeaza, arata Reuters.

Euro s-a depreciat cu 0,2% fata de moneda americana, la 1,4581 dolari. In deschiderea sedintei, moneda unica atinsese un minim al ultimelor sapte luni, dupa ce coborase la 1,4566 dolari.

Moneda americana s-a apreciat cu 0,1% in fata celei japoneze, la 108,19 yeni, in crestere fata de nivelul de 107,62 yeni, atins cu o zi inainte.

Lira sterlina a coborat pana la cel mai mic nivel al ultimilor doi ani, de 1,7850 dolari, dupa care a revenit la 1,7919 dolari.

Deprecierea monedei unice si a lirei sterline a venit dupa ce leaderii Uniunii Europene au cazut de acord, luni, sa amane discutiile asupra unui nou parteneriat UE - Rusia, pana cand Moscova isi va retrage trupele din Georgia, pe pozitiile ocupate inainte de inceperea conflictului.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: