Tariceanu: Guvernul ia in calcul construirea unui parc industrial la Craiova pentru furnizorii Ford

Data publicarii: 02-09-2008 | Economie

Guvernul ia in calcul construirea unui parc industrial la Craiova pentru a sustine investitiile furnizorilor Ford, a declarat premierul Tariceanu, precizand ca va cere companiei sa analizeze "foarte atent" posibilitatea ca firmele romanesti sa devina furnizori ai producatorului in Romania.

"O parte dintre furnizori speram sa se instaleze la Craiova, o parte poate vor analiza si vor gasi alte locatii la fel de interesante, ma gandesc la Brasov, poate la fosta platforma industriala de la Aro, iar din partea Guvernului vom evalua posibilitatea construirii unui parc industrial la Craiova pentru a sustine aceste investitii", a declarat Tariceanu, in cadrul conferintei de presa organizate de reprezentantii Ford la Bucuresti.

Un numar de 40 dintre cei mai importanti furnizori din industria auto au fost invitati de conducerea Ford Europe la o intalnire oficiala marti, la Bucuresti. Potrivit comunicatului remis de companie, masura face parte din strategia Ford de implicare a furnizorilor, acesta fiind urmatorul pas in planificarea si pregatirea productiei la fabrica din Romania.

Potrivit declaratiilor premierului, firmele romanesti reprezentate sunt Compa Sibiu, Chimica Orastie si Subansamble Auto Pitesti.

Comunicatul Ford arata ca intrevderea are drept scop informarea furnizorilor cu privire la planurile companiei pentru fabrica de la Craiova si oferirea de detalii privind oportunitatile locale de afaceri: identificarea companiilor romanesti capabile a livra bunuri si servicii sau oportunitatile existente pentru stabilirea propriilor operatiuni in Romania.

Reprezentantii Ford vor prezenta furnizorilor miercuri, la fabrica de la Craiova, planurile companiei cu privire la uzina.

Majoritatea companiilor invitate sa participe la eveniment sunt deja furnizori de componente pentru celelalte sapte fabrici de asamblare de autovehicule ale companiei Ford Europa din Belgia, Germania, Marea Britanie, Rusia, Spania si Turcia.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: