Ford va produce la Craiova peste 300.000 de masini pana in 2012

Data publicarii: 03-09-2008 | Afaceri

Ford va produce la Craiova peste 300.000 de masini pana in 2012, anunta presedintele pentru Europa al companiei, John Fleming. Vom transforma fabrica intr-un centru de excelenta, iar in 2011 vom continua cu un nou proiect, a mai spus Flaming.

Premierul Calin Popescu Tariceanu, prezent la intalnirea oficialilor Ford cu furnizorii, crede ca Romania poate deveni cel mai mare producator de masini din Europa Centrala si de Est. Premierul a declarat ca guvernul analizeaza posibilitatea infiintarii la Craiova a unui parc industrial pentru a sustine investitiile Ford la fabrica de automobile si a cerut companiei sa apeleze si la firme romanesti pentru furnizarea de componente auto.

"Asteptarile mele sunt ca din cele 300.000 de masini produse pana in 2012, 80% vor merge catre export. Vorbim despre vehiculele produse aici", a declarat John Fleming, presedinte Ford Europa.

"Astazi Romania are 2 producatori de talie mondiala: Ford, un brand mondial si Renault, mai degraba un brand european. Tot astazi vom discuta de modalitatile de atragere a producatorilor de piese si componente din industria auto in Romania pentru a sustine acest proiect major, reusind astfel un lucru foarte important.

O injectie puternica in economia romaneasca, crearea de locuri de munca si capacitatea de a face din industria auto o adevarata coloana vertebrala a industriei romanesti", a declarat premierul Calin Popescu Tariceanu.

The Money Channel

Ultimele stiri pe BankNews.ro: