Wizz Air introduce din decembrie o cursa aeriana pe ruta Cluj - Paris

Data publicarii: 04-09-2008 | Turism

Compania ungara low-cost Wizz Air va introduce din 18 decembrie o noua cursa intre aeroportul din Cluj si Paris Beauvais, cu o frecventa de trei ori pe saptamana, a anuntat miercuri compania.

Paris Beauvais este al treilea aeroport al regiunii pariziene, spre care Wizz Air mai opereaza zboruri din alte trei orase. Noua cursa va fi prima a companiei intre Romania si Franta.

Anuntul vine la scurt timp dupa ce Wizz Air a confirmat deschiderea celei de-a zecea baze operationale la Timisoara, de la care vor fi operate zboruri catre aeroportul Londra Luton, din 27 octombrie, urmate de curse catre Roma si Dortmund, din decembrie.

Tot din Timisoyara urmeaza sa fie efectuate zboruri catre aeroporturile Paris Beauvais, Milano Bergamo, Venetia Treviso, Barcelona si Valencia incepand din martie 2009.

In mai, Wizz Air inaugurase la Bucuresti si Cluj un serviciu de transfer intre aeroport si oras pentru pasagerii curselor operate de companie, cu microbuze sau autobuze care fac legatura intre Aeroportul Baneasa si Piata Romana din Bucuresti si intre Aeroportul International Cluj-Napoca si Piata Unirii din Cluj.

Wizz Air dispune de o flota de aeronave Airbus A320 si opereaza zboruri din Polonia, Ungaria, Bulgaria, Croatia, Ucraina si Romania catre destinatii din Europa si a lansat recent zboruri interne in Ucraina. In ultimele 12 luni, Wizz Air a transportat peste 5 milioane de pasageri.

Compania a intrat pe piata romaneasca in iulie 2006 si are baze operationale in Bucurestin din iunie 2007, si la Cluj, din mai 2008. In prezent, compania detine doua aeronave la baza din capitala si una la Cluj-Napoca, are 130 de angajati in Romania si opereaza zboruri din Bucuresti, Cluj si Targu Mures pe 16 rute, catre 11 orase.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: