De anul viitor politele RCA si CASCO se vor scumpi cu 40% si respectiv 20%

Data publicarii: 04-09-2008 | Auto

Politele RCA si CASCO vor fi mai scumpe incepand de anul viitor. Asiguratorii spun ca tarifele actuale ii duc la faliment deoarece daunele pe care trebuie sa le plateasca asiguratilor cresc de la o luna la alta iar mana de lucru pentru repararea autovehiculelor este din ce in ce mai scumpa.

Asiguratorii spun ca si importatorii de piese auto ii incurajeaza sa mareasca pretul politelor deoarece costul pieselor a ramas acelasi chiar daca au fost eliminate taxele vamale dupa integrarea in Uniunea Europeana. Asta inseamna ca de anul viitor, asiguratul va scoate din buzunar 20% in plus fata de suma platita acum pentru o asigurare facultativa.

Asiguratorii cred ca majorarile de pret nu le vor alunga clientii. In plus, statisticile sunt de partea lor. Potrivit Comisiei de supraveghere a Asigurarilor, in primul semstru al acestui an, societatile de profil au inregistrat un profit de peste 120 de milioane de lei, cu 50% mai mult fata de aceeasi perioada a anului trecut. Asta in conditiile in care asigurarile Rca si Casco s-au scumpit in medie cu 15%.

Realitatea TV

Ultimele stiri pe BankNews.ro: