Un apartament in Salt Lake City are acelasi pret ca unul din Slatina

Data publicarii: 08-09-2008 | Imobiliare

Pretul unui apartament de doua camere, din zona semicentrala a Bucurestiului, a crescut de peste zece ori din 1990 si pana in prezent, iar confortul oferit de acest tip de locuinta a ramas neschimbat sau chiar s-a diminuat.

Tot mai multi romani prefera sa isi cumpere apartamente in strainatate deoarece sunt mult mai ieftine. In anii '90, un apartament de doua camere, confort 1, decomandat, in zona semicentrala din Capitala, se vindea cu 12.000 de euro. Acelasi apartament se vinde acum cu 130.000 de euro.

Insa peste hotare lucrurile sunt diferite. Apartamentele de vacanta de pe malul bulgaresc al Marii Negre sunt de doua ori mai ieftine decat in Romania.

Zeci de familii de romani si-au vandut apartamentele din tara si si-au luat casa cu gradina in Ungaria. Cererea foarte mare de locuinte i-a determinat pe unguri sa dubleze si ei pretul locuintelor. Daca in urma cu doua luni se putea cumpara o casa cu 8.500 de euro, acum pretul a crescut la peste 34.000 de euro.

In Spania, un apartament de trei camere pe malul Mediteranei, mobilat, intr-un bloc de trei etaje cu garaj subteran, lift si piscina pe acoperis, costa 98.000 de euro.

Cei care prefera Statele Unite ale Americii pot achizitiona o locuinta in Salt Lake City, la acelasi pret cu una din Craiova. In orasul american o casa de doua etaje, cu sase camere, livingroom, doua sufragerii, gradina si garaj costa in jur de 115.000 de euro. In Slatina, un apartament cu trei camere poate fi cumparat la acelasi pret. Si in restul oraselor americane, vile de 400 de metri patrati se vand la pretul de 140.000 de euro.

Realitatea TV