Un director de marketing din IT castiga cat zece asistenti

Data publicarii: 08-09-2008 | HR/Cariere

Salariul net lunar al unui director de marketing din IT este de 3.000 de euro, in timp ce salariul unui asistent de marketing din acelasi domeniu este de aproximativ 300 de euro pe luna, potrivit specialistilor in recrutare.

"Un director de marketing primeste un salariu lunar net de 3.000 de euro, la care se adauga un bonus lunar, masina de serviciu, asigurare medicala si alte beneficii. Salariul unui asistent de marketing este de doar 300 de euro pe luna", spune Florin Ochiana, country manager al firmei de recrutare Grafton.

Angajatii din marketing sunt cel mai bine recompensati finaciar in FMCG, servicii financiare, farma si IT&C, spun specialisti in recrutare.

Pachetele salariale din marketing pornesc de la 300 de euro pentru absolventi si pot ajunge chiar si la 5.000 de euro la nivelul pozitiilor de top management. Adina Saulea, consultant in cadrul companiei de recrutare Hudson, spune ca nivelul salarial depinde si de caracteristicile companiei. Astfel , in cazul unei companii in care marketingul este esential, iar dimensiunea si importanta proiectelor de marketing influenteaza profitul, atunci si recompensele financiare sunt mari.

"Salariul unui marketing manager din FMCG, domeniu in care se inregistreaza cele mai mari salarii, porneste de la 2.500 de euro si poate ajunge pana la 5.000 de euro pe luna", spune Loredana Vladareanu, search&selection services coordinator al firmei de consultanta in resurse umane Hart Human Resource. La nivelul functiilor de conducere, si beneficiile devin din ce in ce mai variate, in majoritatea cazurilor, managerii beneficiaza de pachete compensatorii mult mai consistente fata de cele oferite la nivelurile inferioare.

Cel mai des intalnite beneficii sunt plata convorbirilor telefonice, laptopul, masina de serviciu, asigurarea medicala, pachetele de relocare si bonusurile de performanta.

"Pentru a avea cei mai performanti angajati, companiile se ancoreaza in cheltuieli mari, acestea incearca sa ofere pachete salariale competitive si beneficii extrasalariale superioare concurentei", spune Ochiana.

Venituri

  • Salariile din marketing pornesc de la 300 de euro pentru absolventi si pot ajunge chiar si la 5.000 de euro la nivelul pozitiilor de top
  • Un director de marketing din IT primeste de zece ori mai mult decat un asistent de marketing din domeniu
  • Cel mai bine recompensati financiar sunt angajatii din marketing din FMCG, farma, servicii financiare si IT & C

Business Standard