Primarul din Adunatii-Copaceni: studiul de fezabilitate pentru aeroport va fi gata curand

Data publicarii: 09-09-2008 | Diverse

Studiul de fezabilitate pentru realizarea aeroportului din Adunatii-Copaceni va fi gata in aproximativ in 2-3saptamani, urmand ca primaria sa ia decizia in urma careia va incepe expropriearea unei suprafete de aproximativ 800 de hectare, a declarat primarul localitatii, Ion Tache.

Potrivit lui Ion Tache, lucrarile la noul aeroport ar putea fi demarate in lunile iunie-iulie 2009, iar investitia ar duce la crearea a 2000 de locuri noi de munca. In acest sens, el a precizat ca ar urma sa inceapa exproprierea a 800 de hectare din cele 3 600 de teren neted de care dispune localitatea.

Primarul a declarat ca valoarea unui metru patrat de teren ar putea fi si de 30-50 de euro la sosea. El a precizat ca 2 firme- SKI si Levor- au cumparat aproximativ 700 de hectare in total acum cativa ani, iar diferenta de teren este detinuta de agricultori.

Ion Tache a spus ca Centrul de Cercetari Europene de la Eindhoven a indicat inca de acum 10-12 ani aceasta zona ca fiind buna pentru construirea unui aeoroport, avand in vedere ca pozitiile de vant din zona sunt favorabile unei astfel de investitii

Pimarul a mai spus ca in aproximativ o luna va organiza o conferinta de presa pe aceasta tema.

La finalul lunii august, ministrul transporturilor Ludovic Orban declara pentru NewsIn ca noul aeroport din sudul Capitalei este o afacere profitabila, mai ales printr- un parteneriat public privat, iar lucrarile ar putea incepe in 2009.

Guvernul aprobase atunci o hotarare privind construirea unui  nou aeroport in zona municipiului Bucuresti.

"Ministerul Transporturile are un set de criterii prin care se analizeaza multe locatii in functie de sol, apa etc.Mai mult trebuie sa se tina cont de circulatia maselor de aer, conditiile meteo, legatura cu alte tipuri de transport rutier si feroviar. Locatia noului aeroport din sudul capitalei sa nu afecteze mediul comunitatii urbane si este necesara existenta unor terenuri compacte prin care exproprierile sa se desfasoare cu usurinta" a precizat Ludovic Orban.

Aeroportul din sudul Capitalei ar putea fi construit spre Adunatii Copaceni, la aproximativ doi kilometri de centura localitatii, declara, la inceputul lunii iunie, ministrul Transporturilor.

"Cel mai probabil, aeroportul va fi construit spre Adunatii Copaceni, la aproximativ doi kilometri de centura, cum se vine dinspre Bucuresti, pe partea dreapta", preciza ministrul. Potrivit, acestuia, constructia aeroportului in sudul Bucurestiului se va finaliza in maxim doi ani.

Proiectul pentru Aeroportul din sudul Bucurestiului a fost inceput recent de Ministerul Transporturilor, dar nu se stabilise locatia.

La jumatatea lunii februarie, ministrul transporturilor declara ca, dupa finalizarea studiului de fezabilitate, va fi introdusa o Hotarare de Guvern pentru a include acest proiect in bugetul pe anul 2009.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: