Procurorii belgienii au deschis o ancheta privind conturi bancare frauduloase din Liechtenstein

Data publicarii: 10-09-2008 | International

Belgia este a treia tara dupa Gemania si Marea Britanie care demareaza o ancheta impotriva unor cetateni belgieni care detin conturi bacare in Liechtenstein, fiind suspectati de implicare in scandalul international de evaziune fiscala, informeaza publicatia financiara belgiana L'Echo.

Procurorii belgieni au deschis o ampla investigatie asupra cetatenilor belgieni ce detin conturi bancare in  Liechtenstein, anchetatorii politiei federale constituind aproximativ 50 de dosare cu date incriminatorii, a adeclarat purtatorul de cuvant al procuraturii, Jos Colpin, pentru cotidianul De Tijd.

Procurorii au obtinut informatiile dupa controlul actelor fiscale, care poate stabili, de asemenea, caracterul legal al investitiilor facute de belgieni pe teritoriul Liechtensteinului.

In februarie, autoritatile germane au intrat in posesia datelor a 1.400 clienti ai bancii LGT din Liechtenstein, in majoritate germani. Alte state, precum Marea Britanie au obtinut informatii privind conturile bancare ale contribuabililor lor.

Datele cetatenilor belgieni au fost transmise abia in luna iunie, acestia fiind in prezent investigati de justitie, care are atributii mai largi decat inspectoratul de taxe si impozite. Procuratura poate lua mai multe masuri ca: perchezitionarea, confiscarea de bunuri si bani sau emiterea mandatelor de arest.

Aproximativ 50 de cazuri sunt cercetate de procurorii belgieni.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: