Barclaycard: in cel mult 10 ani cardurile de credit din plastic vor disparea

Data publicarii: 11-09-2008 | Finante-Banci

Sisteme futuriste precum cel utilzat de Tom Cruise in filmul SF Minority Report, au inceput sa fie dezvoltate de cercetatorii finantati de Barclaycard, unul din jucatorii cei mai importanti pe piata cardurilor de credit.

Compania a anuntat ca investeste mai multe milioane de dolari in crearea unor noi tehnologii de plata prin care utilizatorii ar putea sa se dispenseze de cardul de credit si sa foloseasca fie diverse obiecte purtate zi de zi in buzunar, de exemplu telefonul mobil, fie doar amprentele mainilor sau retina.

Barclaycard, divizie a bancii Barclay, a introdus deja in Emiratele Arabe Unite un ATM prin care utilizatorii pot sa retraga bani folosindu-si amprentele. Urmatoarea tara in care va fi introdus noul sistem este Marea Britanie.

"Este foarte posibil sa asistam la disparitia cardurilor din plastic in urmatorii 5-10 ani. Noile tehnologii vor permite usurarea considerabila a platilor", spune Antony Jenkins, directorul executiv al Barclaycard.

De asemenea, compania urmareste sa atraga peste un milion de utilizatori in sistemul de plata OnePulse, prin care posesorii de carduri nu trebuie sa scoata din portofel cardul, ci decat sa il apropie de 'cititorul' din magazin. In plus, oficialii spera ca in curand clientii lor sa poata plati cu propriul telefon mobil. Ei nu ar trebui decat sa apropie telefonul de eticheta produsului, dupa care il pot lua din magazin fara sa mai stea la cozile de la casele de marcat.

George Trifu

Ultimele stiri pe BankNews.ro: