Immoeast pastreaza fondurile obtinute din vanzari, ca masura de protectie in fata crizei financiare

Data publicarii: 11-09-2008 | Afaceri

Dezvoltatorul imobiliar austriac Immoeast nu va reinvesti fondurile dobandite din vanzarea unor active din Europa Centrala, ci va mentine un nivel ridicat al capitalului lichid disponibil, a declarat pentru cotidianul Wirtschaftsblatt presedintele companiei, citat de Reuters.

Immoeast, unul dintre cei mai mari dezvoltatori de pe pietele emergente din Europa, a anuntat anul trecut ca va vinde proprietati in valoare de pana la 1 miliard euro in piete mai dezvoltate si ca va cheltui fondurile obtinute in piete ca Ucraina, Rusia si zona Balcanilor.

Insa directorul executiv, Karl Petrikovics, a spus ca prefera sa astepre si sa pastreze lichiditatea momentan, pentru a avea un eventual sprijin in timpul actualei crize din pietele financiare.

"Lucrurile s-au schimbat fata de vara trecuta. Cum nimeni nu stie cat va persista aceasta situatie, o rezerva de capital nu este de prisos", a spus Petrikovics.

Acesta a spus ca vanzarile de active vor incepe in acest an, dupa ce Immoeast nu a reusit sa vanda nimic in anul financiar ce a inceput in mai.

"A fost perioada linistita de vara. Vom strange in acest an 800 milioane euro din vanzarea de active, pentru ca exista multi investitori pe termen lung, ce dispun de lichiditate", a mai spus acesta.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: