Adriean Videanu i-a dat in plus 6.000 mp de teren omului de afaceri Constanda

Data publicarii: 12-09-2008 | Politica

Procurorii DNA au descoperit de curand ca fostul primar general al Capitalei, Adriean Videanu, a prejudiciat patrimoniul Bucurestiului cu mai mult de 10 milioane de euro, la schimbul de terenuri pe care l-a facut cu omul de afaceri Costel Constanda, noteaza Gandul. Curtea de Conturi le-a confirmat acum doua saptamani ca, la schimbul semnat de primar acum cateva luni la notarul Ioana Tariceanu, Primaria Capitalei a pierdut 10 milioane de euro, prin subevaluarea cladirilor. Acestea se aflau pe terenul pe care Constanda l-a primit in Satul Francez in schimbul celor 2,8 hectare de teren pe care le detinea in Parcul Bordei, pe malul Lacului Floreasca.

Pentru cele 18 cladiri primite odata cu terenul, primaria a cerut o sulta de 5,8 milioane de euro, pe care omul de afaceri trebuia sa o plateasca in decurs de un an. O expertiza ceruta ulterior de administratorul Satului Francez - ALPAB - a relevat faptul ca cladirile primite de Constanda valorau mult mai mult. Numai ca omul de afaceri a platit deja sulta atunci cand a vandut 1,6 hectare din teren unui dezvoltator imobiliar grec.

Mai mult, in urma unor calcule simple, inspectorii Curtii au constatat ca omul de afaceri a primit 6.000 de metri patrati de teren in plus, fata de suprafata pe care o primise prin instanta atunci cand a revendicat terenul de sub Satul Francez pentru mostenitorii de drept, Tudor Dumitru si Lincaru Eugen.

Integral in Gandul