ANI cere confiscarea sumei de aproape 4 milioane de euro din averea fostului senator Bradisteanu

Data publicarii: 15-09-2008 | Politica

Agentia Nationala de Integritate (ANI) a sesizat, astazi, instanta competenta in vederea confiscarii a circa 3,6 milioane de euro si a inca 500.000 de dolari, sume ce ar fi fost obtinute nejustificat de cunoscutul chirurg Serban Bradisteanu, in perioada in care acesta a fost parlamentar.

Bradisteanu a fost senator PSD in perioada 2000-2004.

Suma totala coincide cu presupusa mita pe care ar fi luat-o chirurgul in urma unei licitatii pentru echipamente medicale, pentru care Bradisteanu raspunde, la ora actuala, in fata instantei, dupa ce procurorii DNA l-au trimis in judecata pentru fapte de coruptie.

De asemenea, mai anunta ANI, printr-un comunicat de presa remis astazi, "s-a mai constatat si existenta conflictului de interese in ceea ce priveste achizitionarea unor echipamente medicale, procedura in cadrul careia Bradisteanu a detinut calitatea de presedinte al unei comisii de licitatie".
Din verificarea documentelor anexate sesizarii, a declaratiilor de avere ale fostului senator precum si a documentelor suplimentare solicitate institutiilor competente de catre inspectorul de integritate, "s-a constatat o diferenta vadita, nejustificata, intre averea dobandita si veniturile realizate in mod legal de catre persoana in cauza".

Totodata, Agentia Nationala de Integritate solicita instantei constatarea nulitatii absolute, anularea contractului de achizitie in valoare de 11.385.889,58 euro si a beneficiilor patrimoniale rezultate in urma incheierii acestuia.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: