Fitch a urcat la 'C' ratingul individual al Finansbank, ca urmare a extinderii afacerilor bancii

Data publicarii: 15-09-2008 | Finante-Banci

Agentia de evaluare financiara Fitch a urcat de la 'C/D' la 'C' ratingul individual al Finansbank, ca urmare a extinderii afacerilor bancii, pe fondul cresterii cererii de credite in Turcia, potrivit unui comunicat al agentiei de rating.

Fitch a confirmat, totodata, ratingul 'BB' pentru credite pe termen lung in valuta al bancii, ratingul 'BBB-' pentru credite pe termen scurt in moneda locala, ratingul national 'AAA' si calificativul '3' de suport. Perspectivele pentru ratingurile pe termen lung si ratingul national pe termen lung sunt stabile.

Majorarea ratingului reflecta extinderea afacerilor Finansbank, ca urmare a cresterii explozive a creditarii in Turcia, pe segmentul cu randament mare al imprumuturilor cu amanuntul si al intreprinderilor mici si mijlocii. Fitch atrage atentia, de asemenea, cu privire la riscul de extindere continua a creditarii, mai ales in contextul mediului volatil din Turcia.

Ratingurile pentru credite pe termen lung si scurt, ratingurile nationale si de suport ale Finansbank reflecta posibilitatea moderata de sustinere a Finansbank din partea bancii-mama, National Bank of Greece (NBG), care detine 85,05% din actiunile Finansbank.

Agentia de evaluare financiara Fitch Ratings confirmase, in 22 octombrie 2007, ratingul "A-" pentru datorii pe termen lung al National Bank of Greece (NBG), compania-mama a Bancii Romanesti, ca urmare a pozitiei de lider de piata in Grecia si a castigurilor bancii.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: