UE a lansat Institutul European de Inovare si Tehnologie pentru stimularea cercetarii si inovarii

Data publicarii: 16-09-2008 | IT&C

Institutul European de Inovare si Tehnologie (EIT) si-a inceput, luni, activitatea, la Budapesta, si are ca scop concretizarea ideilor inovatoare si dezvoltarea cercetarii in Uniunea Europeana (UE), potrivit datelor publicate de Comisia Europeana (CE) pe pagina sa de internet.

Institutul European de Inovare si Tehnologie este o initiativa a Bruxelles-ului, menita sa furnizeze noi solutii pentru provocari majore, cum sunt schimbarile climatice, energiile regenerabile sau urmatoarea generatie de tehnologii ale informatiei si ale comunicarii, se mai arata in comunicat.

"Atragand si retinand pe cei mai buni si mai talentati studenti, cercetatori si colaboratori din intreaga Europa si din lume, EIT va aduce o valoare adaugata semnificativa sectorului de cercetare si inovare din UE. Implicarea lumii afacerilor este cruciala, deoarece absenta finantarii private din domeniul cercetarii si dezvoltarii explica in masura de aproape 85% decalajul dintre UE si SUA, de exemplu", a declarat presedintele CE, Jose Manuel Baroso.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: