Tronsonul Linia de Centura-Nicolae Grigorescu se deschide circulatiei pana la sfarsitul anului

Data publicarii: 16-09-2008 | Diverse

Tronsonul de metrou Linia de Centura - Nicolae Grigorescu va fi deschis circulatiei pentru calatori pana la sfarsitul anului, iar trenurile vor circula la un interval de opt minute, a declarat, marti, directorul general al Metrorex, Gabriel Mocanu.

"Intr-o prima faza trenurile vor circula la un interval de opt minute si mai urmeaza sa analizam datele de trafic pentru a le corela cu timpii de circulatie de pe celelalte magistrale (Magistrala 1 si Magistrala 3 - n.red.)" , a declarat Gabriel Mocanu.

La 1 noiembrie vor incepe probele pentru tronsonul Linia de Centrura - Nicolae Grigorescu, iar pana la sfarsitul anului se va deschide circulatia pentru calatori.

In prezent se pregateste documentatia de achizitie pentru licitatia lucrarilor de structura statii, tunele si galerii a tronsonului Drumul Taberei- Universitate, care este o prioritate in ceea ce priveste extinderea retelei de metrou.

Pentru acest tronson, indicatorii tehnico-economici, reactualizati sunt: o lungime de noua kilometri de cale dubla si un numar de 14 statii de metrou. Valoare lucrarilor estimata pentru Magistrala 5 este de 624 milioane euro fara TVA.

Bugetul Metrorex a fost suplimentat cu 118 milioane lei, din care 61 milioane lei de la bugetul de stat si 57 milioane lei dintr-un credit extern de la Banca Europeana pentru Investitii (BEI), declara la inceputul lunii august, pentru NewsIn, directorul de comunicare al companiei, Mariana Petre.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: