Urmarile crizei financiare: Vom asista la niste fuzionari intre companii cum nu s-au mai vazut

Data publicarii: 17-09-2008 | International

Marti, Europa a resimtit din plin criza financiara din Statele Unite ale Americii. Intr-o interventie telefonica la emisiunea Biz Bazar, la Antena 3, reprezentantul Romaniei la Fondul Monetar International, Mihai Tanasescu, spune ca lucrurile nu vor putea sa continue in acest mod. "Nu cred ca va mai fi o mare institutie bancara care sa cada. Poate una de rangul doi sau trei. Cred ca acesta a fost apogeul acestei crize. Vor mai fi 2-3 banci modeste care sa cada, dar deja pietele se aseaza", a spus Tanasescu.

Acesta crede ca in urmatoarele luni si ani vom asista la o restructurare a pietei. "Vom asista in lunile si anii ce urmeaza la niste achizitii si fuzionari intre companii cum nu am mai vazut", a declarat Tanasecu. Reprezentantul Romaniei la FMI considera ca, la ora actuala, problema majora o reprezinta posibilul faliment al AIG, pentru care toata lumea cauta solutii sa nu cada. "Toti cauta solutii ca AIG sa nu cada, pentru ca ar fi ca un joc de Domino, compania avand active in peste 130 de tari".

Exista insa un personaj important care nu sustine salvarea AIG de la faliment. Senatorul american John McCain, candidatul republican pentru Casa Alba, a facut o declaratie soc. McCain a spus ca guvernul american nu ar trebui sa finanteze AIG, pentru ca platitorii de taxe nu trebuie sa fie afectati de modul in care o companie si-a gestionat afacerea. "Falimentul AIG ar fi singurul mod in care s-ar evita un hazard", a declarat McCain.

Antena3

Ultimele stiri pe BankNews.ro: