AIG a refuzat oferta de preluare din partea Allianz inainte de interventia Fed

Data publicarii: 18-09-2008 | International

Allianz SE, cea mai mare companie europeana de asigurari, a facut o oferta de preluare firmei AIG Inc, care a fost respinsa cu doua zile inainte de aceptarea preluarii de catre guvernul american, au spus surse apropiate, citate de Bloomberg.

Asiguratorul Allianz s-a aliat cu firma privata J.C. Flowers & Co din New York, condusa de J. Christopher Flowers, in incercarea de a salva compania AIG aflata in criza financiara, conform unor surse care isi pastreaza anonimatul.

Sabia Schwarzer, unul dintre purtatorii de cuvant ai diviziei Allianz din Munchen, a refuzat sa comenteze pe acest subiect, iar reprezentantii companiei AIG nu au putut fi contactati.

AIG, cea mai mare companie americana de asigurari, a acceptat, marti, un imprumut de 85 miliarde dolari din partea guvernului american, in schimbul unei participatii de 79,9%. Directorul executiv al AIG, Robert Willumstad, va fi inlocuit de Edward Liddy, care a condus compania Allstat, au mai spus surse apropiate.

Guvernul american a acordat imprumutul firmei AIG pentru a evita impactul negativ pe care falimentul l-ar fi avut asupra stabilitatii pietelor financiare.

NewsIn