Greseala de milioane: KfW a transferat 300 milioane euro catre Lehman cu cateva ore ianinte de faliment

Data publicarii: 18-09-2008 | International

Autoritatile de la Berlin au declansat o ancheta pentru a afla cum banca germana KfW aflata in proprietatea statului a transferat 300 milioane euro in conturile Lehman Brothers inainte doar cu cateva ore ca institutia americana sa isi declare falimentul, scrie Deutche Welle. 

Un reprezentat al bancii a declarat pentru cotidianul nemtesc Frankfurter Allgemeine Zeitung ca fondurile au fost transferate din greseala iar, cand operatorii au realizat ce se intampla era deja prea tarziu pentru a stopa tranzactia. KfW a recunoscut ca prin acest transfer si-a creat o expunere de sute de milioane de euro fata de Lehman.

Banca germana ar putea sa recupereze in cel mai fericit caz doar jumatate din cei 300 milioane euro, dupa ce activele si restul operatiunilor Lehman vor fi vandute. 

Ministerul Finantelor, autoritatea care controleaza KfW, a deschis o investigatie pentru a afla cine se face vinovat. In acelasi timp, o comisie de auditori incearca sa explice cum a putut fi aprobata si lansata o astfel de plata.

George Trifu

Ultimele stiri pe BankNews.ro: