Petrolul se scumpeste dupa anuntul privind interventia autoritatilor americane in pietele financiare

Data publicarii: 19-09-2008 | International

Pretul petrolului a crescut usor vineri pe bursele electronice din Asia, in perspectiva unei interventii masive in piete de catre autoritatile americane, pentru a pune capat crizei financiare, potrivit brokerilor, citati de AFP.

In schimburile de dimineata, pretul barilului de petrol "light sweet", cu livrare in octombrie, a crescut cu 24 de centi, la 98,12 dolari/baril.

Pretul titeiului Brent, cu livrare in octombrie, a scazut cu 4 centi, la 95,15 dolari/baril.

Joi, pretul petrolului a incheiat sedinta in urcare usoara pe piata din New York, dupa ce a scazut sub nivelul de 100 dolari/baril, investitorii indreptandu-si din nou atentia spre petrol in contextul crizei financiare.

Be bursa din New York (Nymex), pretul barilului de petrol "light sweet" cu livrare in octombrie a inchis sedinta de joi in urcare cu 72 centi fata de miercuri, la o cotatie 97,88 dolari/baril, in timp ce pe piata londoneza, pretul petrolului Brent cu livrare in noiembrie castigase 35 de centi, la 95,19 dolari/baril.

Trezoreria americana si banca centrala Federal Reserve au anuntat joi la deschiderea discutiilor cu oficialii Congresului un "plan vast" menit sa "rezolve problema activelor non-lichide din bilanturile bancilor", potrivit unui purtator de cuvant al Trezoreriei, Brookly McLaughlin.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: