Varujan Vosganian: Luni sau marti vor fi decise masurile de sprijinire a Bursei

Data publicarii: 19-09-2008 | Bursa

Autoritatile romane pregatesc o serie de masuri menite sa stimuleze interesul investitorilor la bursa, a declarat ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vorganian.

Ministrul Economiei si Finantelor a declarat astazi ca nu va ramane indiferent fata de criza financiara internationala, care s-a reflectat in ultimele zile prin deprecieri puternice pe piata de la Bucuresti, si a anuntat ca a avut deja o intalnire cu premirul si cu membri din conducerea BVB pe aceasta tema , urmand ca luni si marti sa fie decise masurile ce vor fi anuntate in zilele urmatoare.

"Nu vreau sa anticipez, insa masurile noastre vor fi menite sa stimuleze interesul investitorilor astfel incat chiar in aceste conditii potrivnice sa-si focalizeze sumele disponibile catre Bursa de Valori. Am incredere in Bursa de Valori si cred ca in zilele urmatoare vom face inca o frumoasa festivitate la Bursa cand vom aloca actiuni la Transgaz unor persoane care sunt indreptatite, care au suferit abuzuri pe timpul comunismului", a spus Vosganian.

In urma discutiilor purtate joi, a declarat Stere Farmache, "ministrul Varujan Vosganian s-a aratat interesat si preocupat de evolutiile recente ale Bursei de Valori.

Am avut o discutie pe aceasta tema, pe tema ultimelor evolutii si pe impactul pe care pietele internationale il au asupra Bursei de valori si ne-am gandit la remedii ce ar putea sa relanseze si sa readuca optimismul si apetitul investitorilor pentru investitia pe Bursa", a precizat si presedintele BVB, Stere Farmache.

Parghiile pe care le-ar putea folosi Ministerul de Finante in acest moment ar fi, a subliniat presedintele BVB, pe de o parte cea fiscala, iar pe de alta parte cea economica, atata vreme cat este proprietarul unor companii importante de stat.

"Este important sa mentionam ca Ministerul Finantelor este, in continuare, un sustinator al listarilor companiilor pe BVB. O pargie fiscala nu poate fi decat una indreptata in mod pozitiv asupra pietei, si anume, un imbold dat investitorilor care nu se poate referi decat la taxarea tranzactiilor", a explicat acesta, fara a mai detalia insa aceasta posibilitate.

"Parghia fiscala este la indemana si speram sa o foloseasca", a subliniat presedintele BVB. "O relaxare a fiscalitatii pe acest domeniu ar pune bazele unor venituri ale bugetului statului, deoarece prin cresterea valorii tranzactiilor vor fi atrasi mai multi investitori", a completat acesta.

The Money Channel

Ultimele stiri pe BankNews.ro: