Planul pentru sectorul bancar american ar fi de 700 de miliarde de dolari

Data publicarii: 22-09-2008 | International

Planul administratiei Bush pentru a combate criza financiara ar putea costa 700 de miliarde de dolari pe doi ani, afirma presa americana, citand un document trimis Congresului, transmite AFP.

Documentul de trei pagini precizeaza ca Trezoreria va avea autoritatea de a cumpara active imobiliare in valoare de pana la 700 de miliarde de dolari de la institutiile financiare timp de doi ani, potrivit mai multor institutii de presa.

Administratia Bush a trimis Congresului vineri seara detaliile unui vast plan de sustinere a bancilor.

Presedintele american George W. Bush a explicat sambata dimineata ca acest plan este "masiv pentru ca problema este masiva", intr-o alocutiune sustinuta in gradina Casei Albe.

Criza financiara a creat "un risc sistemic important si acesta necesita un raspuns puternic, iar Congresul intelege acest lucru", a afirmat Bush. "Vom face eforturi sa se ia masuri cat mai repede posibil si cat mai masiv posibil", a spus el.

New York Times (NYT) scrisese vineri seara in editia online ca planul ar putea costa 500 de miliarde de dolari sau dublul acestei sume, potrivit unor experti.

Obiectivul este de a avea un proiect de lege pana la luni, iar Congresul sa inceapa sa il examineze saptamana viitoare, potrivit senatorului democrat Chris Dodd, presedintele Comisiei bancare din Senat.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: