Elvetienii nu mai au incredere in UBS, cea mai mare banca autohtona

Data publicarii: 22-09-2008 | Finante-Banci

Increderea elvetienilor in gigantul bancar autohton UBS a fost serios pusa la incercare de recenta criza subprime, in care institutia financiara a avut cea mai mare expunere din randul bancilor europene si, in consecinta, a inregistrat cele mai mari pierderi, scrie AFP.

Doar 35% dintre elvetienii chestionati in septembrie au declarat ca au incredere in UBS, in scadere fata de 41%, in februarie. 60% au spus ca nu au incredere, iar 5% nu si-au exprimat opinia.

In ce priveste increderea in sistemul bancar elvetian in general, trei sferturi din respondenti au declarat ca nu au motive sa se teama.

Banca elvetiana UBS este cea mai expusa in cazul in care ar aparea un efect de domino in urma intrarii in faliment a Lehman Brothers, conform unei note a analistilor firmei Sanford Bernstein.

Acest lucru ar insemna "caderea mai intai a unui broker si mai apoi a majoritatii celorlalti participanti de pe piata", scrie analistul Dirk Hoffmann-Becking. In urma realizarii unei analize privitoare la impactul direct al prabusirii Lehman a rezultat faptul ca UBS este cea mai expusa firma, urmata de Deutsche Bank si Credit Suisse Group, conform Bernstein.

George Trifu

Ultimele stiri pe BankNews.ro: