BCR: Romania va resimti criza financiara internationala mai mult la nivelul creditelor scumpe

Data publicarii: 22-09-2008 | Finante-Banci

Criza financiara internationala se va resimti in Romania doar pe termen scurt, impactul cel mai puternic fiind asupra creditelor mai scumpe si a finantarilor in sume mari, a declarat, luni, presedintele executiv al Bancii Comerciale Romane (BCR), Dominic Bruynseel.

"Romania este izolata de efectele crizei. Majorarea dobanzii cheie de catre banca centrala protejeaza bancile care sunt oricum, ceva mai conservatoare. Impactul crizei se va resimti doar pe termen scurt in special asupra preturilor creditelor care vor fi ceva mai ridicate si a imprumuturilor mari", a declarat Bruynseel.

Presedintele BCR sustine majoarea dobanzii de politica monetara efectuata de Banca Nationala a Romaniei (BNR) la 10,25% pe an si se asteapta ca dobanda cheie sa scada odata cu inflatia.

Pe de alta parte, presedintele BCR sustine ca piata imobiliara nu va avea de suferit din cauza ieftinirii din ultima perioada a apartamentelor pentru ca "cererea este oricum puternica si va sustine cresterea pietei imobiliare, care se va ajusta in perioada urmatoare".

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: