Leasingul operational ar putea ajunge la 12-14% din piata de leasing in 2009

Data publicarii: 23-09-2008 | Afaceri

Leasingul operational ar putea ajunge la o pondere de 12-14% din piata totala de leasing in 2009, dupa numarul de autovehicule administrate, de la 10% in prezent, pe fondul interesului in crestere al firmelor romanesti, a declarat marti directorul comercial al ALD Automotive, Ovidiu Andreescu.

"Ponderea ramane mica in comparatie cu alte tari din Europa, unde piata de leasing operational are o pondere care depaseste in unele cazuri 60%", a mentionat Andreescu.

"Piata romaneasca de leasing operational este estimata la 10.000-12.000 de autovehicule administrate in acest an", a mai spus directorul comercial al companiei.

Andreescu a precizat ca nu exista studii de piata in acest sens, ci doar estimari pe baza rapoartelor Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA) referitoare la vanzarile de autovehicule. 

Daca in perioada anterioara, 99% din companiile care optau pentru acest produs erau multinationale sau aveau capital strain, in ultima perioada "se remarca o tendinta de deschidere a companiilor romanesti catre leasingul operational", a mai spus reprezentantul ALD Automotive.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: