MEF va cheltui 1,6 milioane euro pentru achizitionarea de echipamente de monitorizare a zgomotului

Data publicarii: 24-09-2008 | Finante-Banci

Ministerul Economiei si Finantelor (MEF) vrea sa cumpere, pe 3 noiembrie, echipamente de monitorizare a zgomotului, contractul fiind estimat la 1,6 milioane euro fara taxa pe valoarea adaugata (TVA), potrivit anuntului publicat, marti, pe sistemul electronic de achizitii publice.

In urma licitatiei, autoritatile locale, regionale si cea nationala de protectie a mediului, precum si Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile (MMDD) vor fi dotate cu echipamente de masurare a zgomotului, echipamente IT si software specializat.

Serviciile vor fi finantate in proportie de 75% din fonduri Phare, restul sumei urmand sa provina de la bugetul de stat.

In lotul 1 au fost incluse echipamentele pentru masurarea si cartarea zgomotului (sonometru, statie mobila de monitorizare, server de monitorizare, laborator de referinta, propunere detaliata de instruire si operare echipamente de masurare, monitorizare, calibrare si operare server de monitorizare), valoarea contractului fara TVA fiind de 918.250 euro.

Cel de-al doilea lot cuprinde software pentru masurarea si cartarea zgomotului si echipament IT, in valoare estimata de 681.750 euro fara TVA.

Firmele interesate vor trebui sa depuna o garantie de participare de 18.300 euro pentru produsele din lotul 1 si de 13.600 euro pentru cele din lotul 2, in timp ce garantia de buna executie este de 10% din valoarea contractului fara TVA.

Durata contractului este de noua luni de la data atribuirii.

NewsIn