Somerii de pe Wall Street, 'exilati' in Bahrain pentru salarii de milioane de dolari

Data publicarii: 24-09-2008 | HR/Cariere

Marile banci de investitii occidentale, spulberate de tsunami-ul financiar din ultimul an, au lasat pe drumuri zeci de mii de angajati. In Statele Unite numarul somerilor de pe Wall Street se apropie de 60.000, iar in Marea Britanie de 50.000. Insa, nu pentru toti reprofilarea este proxima solutie.

Bancile de investii din puternicele state ale Orientului Mijlociu au anuntat ca vor demara un program de atragere a top-managerilor fara ocupatie in tara de origine, oferindu-li-se pachete salariale cel putin la fel de consistente ca in Vest.

Global Bank Corporation, institutie financiara cu sediul in Bahrain, incearca sa profite de criza pietelor occidentale angajand seniori-manageri americani sau britanici. Salariul pleaca de la 300.000 de dolari, dar cu tot cu beneficii poate ajunge la peste 2 milioane dolari pe an.

In plus, fiscalitatea puternicului regat arab este un alt motiv pentru care fostii "localnici" ai Wall Street-ului ar putea fi tentati sa nu rateze o deplasare in Orient. Taxele pentru persoanele fizice sunt inexistente.

George Trifu