UniCredit Tiriac Bank a introdus un sistem de notificare prin SMS a tranzactiilor pe card

Data publicarii: 25-09-2008 | Finante-Banci

UniCredit Tiriac Bank a introdus un sistem de notificare prin SMS a tranzactiilor efectuate pe cardurile emise de banca, pentru a le oferi clientilor un nivel sporit de control al tranzactiilor efectuate prin cardurile proprii, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro.

Alertele se genereaza automat pentru toate tipurile de carduri, sub forma de SMS gratuit, pentru tranzactiile catalogate cu nivel ridicat de risc, care este calculat in functie de mai multi parametri: tara unde este efectuata tranzactia, tipul de tranzactie (ATM, POS, cu derogare de PIN, pe internet etc) si suma tranzactiei. Acesti parametri vor fi actualizati periodic de catre banca.

Pentru a beneficia de acest serviciu gratuit, clientii bancii trebuie sa se asigure ca numarul de telefon mobil exista in sistemul bancii, informatie pe care acestia o pot verifica personal printr-un apel la numarul de Call Center 021 200 20 20.

"Sistemul de notificare prin SMS face parte dintr-o serie de masuri in scopul protejarii clientilor nostri de fenomenul fraudelor prin card, care dealtfel a fost mentinut si pana in prezent la un nivel foarte aproape de zero", a declarat Cristian Bejan, Head of Cards in UniCredit Tiriac Bank. "In situatia in care clientul nu recunoaste tranzactia pentru care a primit alerta, poate bloca rapid cardul apeland la numarul de telefon al Call Center-ului bancii, specificat in mesajul SMS."

Redactia BankNews.ro