Banca Transilvania a majorat la 6% dobanda anuala pentru depozitele in euro pe 3 luni

Data publicarii: 25-09-2008 | Finante-Banci

Banca Transilvania a majorat dobanzile la depozitele in euro constituite pe trei luni cu un punct procentual, pana la 6% pe an, se arata intr-un comunicat transmis de banca.

Suma minima pentru constituirea unui depozit la termen este de 250 euro pentru persoane fizice.

Banca Transilvania a lansat, tot miercuri, Depozitul Aniversar in euro, pe termen de 3 + 3 luni, cu o dobanda anuala de 6% pentru primele trei luni si 6,25% pentru urmatoarele trei luni.

Depunerile de numerar in contul propriu nu se comisioneaza, se precizeaza in comunicat.

Ridicarile de numerar in valuta se comisioneaza cu 0,40%, dar nu mai putin de un euro, pentru sume de pana la 50.000 euro si cu 0,35% in cazul sumelor ce depasesc 50.000 euro, pentru persoanele fizice. Pentru companii, ridicarile de numerar in valuta se comisioneaza cu 0,50%, dar nu mai putin de 3 dolari.

Comisioanele se percep in echivalent lei (la cursul Bancii Nationale a Romaniei din ziua efectuarii operatiunii) sau in valuta, conform solicitarii clientului.

Pentru constituirea unui depozit, atat in lei, cat si in valuta, banca nu percepe nici un comision suplimentar.  In cazul lichidarii depozitului inainte de termen, banca acorda numai dobanda la vedere pe perioada mentinerii banilor, se mai arata in comunicatul bancii.

La jumatatea acestui an, Banca Transilvania gestiona active de 15,8 miliarde lei (4,3 miliarde euro) si avea o retea de 510 unitati.

Banca Transilvania a obtinut in primul semestru al acestui an un profit net de 111,5 milioane lei (30,4 milioane euro), in crestere cu 40% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

NewsIn