Ministrul german al finantelor crede ca SUA isi va pierde statutul de superputere financiara

Data publicarii: 25-09-2008 | International

Statele Unite isi va pierde statutul de superputere financiara si va fi nevoita sa coopereze cu partenerii sai pentru delimitarea unor reguli internationale de reglementare a pietelor, a declarat, joi, ministrul german al finantelor, Peer Steinbrueck, conform Reuters.

Oficialul a declarat ca in urma crizei din sectorul financiar, pietele vor fi "grav afectate" si a propus opt metode de reparare a acestora, printre care si interzicerea vanzarilor speculative in lipsa si cerinte mai drastice privind capitalul bancilor, pentru evitarea riscurilor de creditare.

"Lumea nu va mai fi niciodata ca inainte de criza", a spus Steinbrueck. Oficialul a invinovatit, in parte, Statele Unite pentru criza actuala si ceea ce a numit "o orientare anglo-saxona" pentru profituri mari si prime uriase pentru bancheri, subliniaza Reuters.

Guvernul american s-a confruntat cu o criza fara precedent in domeniul financiar, dupa ce toate marile banci s-au confruntat cu probleme din cauza crizei creditelor, inceputa in 2007.

NewsIn