Ludovic Orban: In urmatorii opt ani, Romania va avea 2.000 de kilometri de autostrada

Data publicarii: 25-09-2008 | Politica

"In conformitate cu strategia de dezvoltare a autostrazilor si a drumurilor nationale, in urmatori opt ani se vor realiza 2.000 de kilometri de autostrada si drumuri expres si vom finaliza lucrarile la tronsoanele aflate in constructie", a declarat astazi Orban, in cadrul unei conferinte de presa.

Ludovic Orban a mai discutat astazi si despre licitatiile in curs de desfasurare de la autostrada Bucuresti Constanta si autostrada Transilvania.

"Deja s-a deschis oferta pentru tronsonul Medgidia-Constanta si vom incerca finalizarea lucrarilor, iar din octombrie vom semna contractul cu firma care va castiga oferta pentru acest tronson.Aceeasi procedura va fi urmata si in cazul celorlalte proiecte aflate in derulare" a incheiat Ludovic Orban.

In ultimii ani statul a alocat mai multe sute de milioane de euro pentru constructia de autostrazi, dar rezultatele intarzie sa apara. Mai precis, in ultimii 4 ani au fost finalizati doar cinci kilometri de autotrada.

Statisticile europene arata ca in prezent, Romania are un kilometru de autostrada construit la 1000 de kilometri patrati, in timp ce media europeana este de 20 de kilometri.

Realitatea TV