Allianz: Pierderile pe piata romaneasca de asigurari vor fi de cel putin 76 milioane euro in 2008

Data publicarii: 25-09-2008 | Afaceri

Piata romaneasca a asigurarilor ar putea inregistra pierderi de cel putin 76 milioane euro, nivel inregistrat anul trecut, ca urmare daunelor obtinute in spec ial pe segmentul asigurarilor auto, a declarat joi directorul general Allianz-Tiriac, Cristian Constantinescu.

Societatile de asigurare din Romania au afisat o pierdere neta de 253 milioane lei (circa 75,8 milioane euro) anul trecut, fiind al doilea an consecutiv in care rezultatul financiar este unul negativ.

"Pierderile de pe piata de asigurari din Romania vor fi accentuate inclusiv in urma introducerii unei noi metodologi de calcul al daunelor nenotificate, norma care a fost adoptata recent de CSA", sustin reprezentantii companiei.

Aceste noua metodologie de calcul le va impune cresterea nivelului rezervelor asiguratorilor, sporind astfel cheltuielile.

Constantinescu a mentionat ca, in 2007, Allianz-Tiriac a pierdut multi clienti, insa "grupul Allianz nu este interesat in special de valoarea data de cota de piata, ci mai ales de profit", adaugand ca nu concepe strategii de crestere fara sa tinteasca si profitul.

Pe piata de asigurari din Romania isi desfasurau activitatea 43 de societati de asigurare in primul semestru din 2008, cu doua mai mult decat in primele sase luni din 2007.

NewsIn